در راستای اجرای ماده 17 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، طرح بازرسی و نمونه برداری از محصولات خام کشاورزی توسط کارشناسان اداره کل استاندارد استان مرکزی انجام شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان مرکزی؛ نظارت استاندارد بر مواد غذایی از مزرعه تا سفره را شامل میشود و در تمامی مراحل زنجیره تامین غذا، استانداردهای ملی وجود دارد و این سازمان براساس قانون در طول مسیر، کنترل و پایش را برای بهره مندی مردم از غذایی سالم و مطلوب دارد.
استانداردها با هدف ایمنی، بهداشت، سلامت عمومی و حمایت از حقوق مصرف کننده تدوین میشود و در این بین غذا جایگاه ویژه ای را در محور استانداردسازی دارد.
در این طرح از انواع مختلف شامل پرتقال، سیب، لیمو (ترش و شیرین)، انواع فلفل، موز، کاهو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، خیار و پیاز از مراکز عرضه شهرستان اراک به طور تصادفی نمونه برداری، خریداری و جهت آزمایش به آزمایشگاه تخصصی مورد تایید سازمان ملی استاندارد ایران ارجاع شد.
به دلیل اهمیت ایمنی، بهداشت و سلامت عموم جامعه؛ آزمونهای نیترات، فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) و باقیمانده سموم آفت کشها بر روی نمونههای اخذ شده در آزمایشگاه تخصصی انجام و نتایج به این اداره کل ارسال خواهد شد و همچنین نتایج این آزمونها به ارگانها و مراجع ذیربط جهت اقدامات بعدی ارجاع خواهد شد.
در پایان خاطر نشان میگردد، کشاورزان استان مرکزی میتوانند با اخذ پروانه حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی در صادرات محصولات کشاورزی استان نقش موثری ایفا نمایند.
همچنین لازم به یادآوری است، در سال 1402 تعداد 2 مورد پروانه حد مجاز آلایندهها در استان مرکزی صادر شده است.